Fudge

Nu när det är december måste man ju få passa på att hinna göra så mycket julgodis det bara går. Jag började med två olika sorters fudge. Det är lätt och gott! I många recept står det att man ska koka tills det går att göra ett kulprov, men jag tycker att det är smidigare att bara köra ner en termometer och koka till 122 gr.
 
Saffransfudge
Koka 2,5 dl grädde med 3 dl socker. Rör hela tiden så att det inte bränner fast i botten, och håll koll på när det kommer upp i rätt temperatur. Ta då kastrullen från plattan och bryt i 75 g vit choklad och en påse saffran. Häll upp på bakplåtspapper, låt svalna och skär i bitar.
 
 
Pepparkaksfudge
Koka 3 dl grädde med 3 dl socker, 1 dl sirap, 50 g smör och 1 msk pepparkakskrydda. Gör likadant som ovan, och när det är rätt temperatur ska det i 100 g mörk choklad. Häll upp på bakplåtspapper, låt svalna och skär i bitar.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

myllo.blogg.se

Min blogg om bakning

RSS 2.0