Petit choux

Det här receptet har jag ju inte fått upp här- hög tid för det.
Petit chouer är ett osötat bröd som blir ihåligt när man gräddar det. Man kan fylla med lite vad man vill, och om man gör fyllningen utan socker blir det ett nyttigt alternativ om man är lagd åt det hållet. Jag gjorde däremot en egen vaniljkräm och fyllde med. 
 
Koka upp 3 dl vatten med 100 g smör. Rör i 2 dl mjöl med en träslev direkt i kastrullen. Detta ser verkligen inte gott ut, men fortsätt bara... Koka under omrörning tills det släpper från kanten. Ta bort från värmen och låt svalna lite innan du tillsätter 3 ägg, ett i taget. Spritsa (eller klicka) ut smeten på bakplåtspapper.
Grädda ca 20 min i 200 gr, utan att öppna ugnsluckan. De är små känsliga varelser när de ska jäsa upp och bli ihåliga.
 
 
Gör sedan vaniljkrämen:
Dela en vaniljstång och skrapa i innehållet i en kastrull. Blanda i 2 ägg, 3 dl mjölk, 3 msk socker och 2 msk potatismjöl. Vispa detta för hand, samtidigt som det sjuder, tills det tjocknar. Håll koll hela tiden så att det inte börjar koka eller bränns i botten.
 
Skär sedan upp petit chouerna och spritsa i vaniljkräm. Jag ringlade även smält choklad över.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

myllo.blogg.se

Min blogg om bakning

RSS 2.0