Kladdkakans dag
Årets viktigaste dag! Ni missar väl inte Kladdkakans dag? Denna underbara chokladkreation som finns i så många utföranden. Dagen till ära bakade jag två igår att ta med till jobbet. Och det blev ett recept med choklad istället för kakao. Blir så mycket bättre ju.
Jag höftar receptet, men detta är grunden..
Vispa 2 ägg och 2 dl socker. Smält 150 g smör med 150 g mörk choklad (rena rama hälsokosten). Häll i 1 msk kaffe, och blanda med äggen och sockret. Tillsätt knappt 2 dl mjöl och 2 rågade tsk vaniljsocker.
Jag gillar inte att använda ströbröd till kladdkaka, så jag smörade formen och använde siktad kakao istället.
Grädda 18-20 min i 200 gr tills kakan börjar spricka. Hellre för kort gräddningstid än för lång för att få den kladdig.
Så många gånger som jag gjort detta recept, men jag hoppas jag lyckats även denna gång. Ska festa till det med vispgrädde idag också- annars duger ju kladdkakan au naturel.


Ååååh kladdkaka till din bästa kollegor! Yay:)
Bra tips med att använda kakao ist för ströbröd, har inte tänkt på det förut. :)
Baktips: http://www.tasteline.com/Recept/Appelmunkar_med_kanelsocker