Biskvier
Hemgjorda biskvier är ju såå mycket godare än köpta. Va längesen jag gjorde egna, så blev himla sugen på att göra detta, men att hitta ett bra recept va lättare sagt än gjort. Så jag gjorde en mix till mitt egna recept.
Riv 200 g mandelmassa och blanda med en äggvita och 0,5 dl socker. Jag försökte sen att spritsa ut bottnarna, men det gick trögt. Klicka istället ut, och platta dem med fuktiga fingrar, så går det galant.

Grädda ca 12 min i 175 grader och låt dem kallna.
Jag gjorde sen en mockakräm genom att vispa ihop 200 g rumsvarmt smör (eller värm en stund i micron), 1,5 dl florsocker, 2 tsk vaniljsocker, 1 äggula, 1 msk kaffe och 2 msk kakao.

Detta breds ut som små toppar på undersidan av bottnarna. Låt sen svalna.

Hacka 200 g mörk choklad och smält över vattenbad. Doppa sedan toppen av biskvierna.
Det tar en stund att göra detta eftersom de måste svalna mellan de olika momenten. Men det är ju värt det när man ser dessa läckerbitar!


Kommentarer
Trackback