Hallon och chokladbakelse
Med inspiration från Hela Sverige bakar ville jag prova att göra bakelser. Dessa går att variera i oändlighet, men jag valde mina favoritsmaker choklad och hallon.
Jag började med att göra en rulltårtsbotten:
2 ägg, 2 dl strösocker, 1,5 dl vetemjöl, 1,5 dl potatismjöl, 2 msk kakao, 1,5 tsk bakpulver och 1 msk vatten vispades ihop och breddes ut på bakplåtspapper. Grädda sen 5-7 min i 225 grader.
Sen tryckte jag ut rundlar med ett litet glas.

Sen gjorde jag en hallonpuré genom att värma hallon med lite socker, sila bort lite vätska och sen mixa med mixerstaven.
Sen är det dags för själva byggandet av bakelsen.
Ta en rundel, spritsa ut vispad grädde, lägg på nästa rundel, på med hallonpuré, och en rundel till. Sen la jag på lite extra hallon på toppen.
Kavla ut marsipan i önskad färg och linda runt hela skapelsen. Spritsa grädde på toppen och garnera.
Jag gjorde lite chokladgaller och marsipanblommor. De har helt klart utvecklingspotential, men för att vara första gången är jag väldigt nöjd.


Kommentarer
Karin
Duktiga Myllo! Vilka jättefina bakelser! :)
vronkan
Nice Myllo, fint namn till bloggen!!! ;-)
o jag ger bakelserna (ja smaken vet jag inte) till utseende ¤ av 5 toastar!!
vronkan
jag skulle skriva 4 av 5 toastar
Anonym
Jag önskar att ni kirrar peanutbutter cups. Observera bara att jag måste provsmaka dessa. :)
Svar:
Myllo
Trackback