Hallon och chokladbakelse

Med inspiration från Hela Sverige bakar ville jag prova att göra bakelser. Dessa går att variera i oändlighet, men jag valde mina favoritsmaker choklad och hallon.
 
Jag började med att göra en rulltårtsbotten:
2 ägg, 2 dl strösocker, 1,5 dl vetemjöl, 1,5 dl potatismjöl, 2 msk kakao, 1,5 tsk bakpulver och 1 msk vatten vispades ihop och breddes ut på bakplåtspapper. Grädda sen 5-7 min i 225 grader.
Sen tryckte jag ut rundlar med ett litet glas.
 
 
Sen gjorde jag en hallonpuré genom att värma hallon med lite socker, sila bort lite vätska och sen mixa med mixerstaven.
 
Sen är det dags för själva byggandet av bakelsen.
Ta en rundel, spritsa ut vispad grädde, lägg på nästa rundel, på med hallonpuré, och en rundel till. Sen la jag på lite extra hallon på toppen.
Kavla ut marsipan i önskad färg och linda runt hela skapelsen. Spritsa grädde på toppen och garnera.
Jag gjorde lite chokladgaller och marsipanblommor. De har helt klart utvecklingspotential, men för att vara första gången är jag väldigt nöjd.
 
 
 
 


Kommentarer
Karin

Duktiga Myllo! Vilka jättefina bakelser! :)

2012-11-04 @ 22:35:26
vronkan

Nice Myllo, fint namn till bloggen!!! ;-)
o jag ger bakelserna (ja smaken vet jag inte) till utseende ¤ av 5 toastar!!

2012-11-05 @ 10:00:50
URL: http://blogg.mama.nu/vronkan/
vronkan

jag skulle skriva 4 av 5 toastar

2012-11-05 @ 10:01:36
URL: http://blogg.mama.nu/vronkan/
Anonym

Jag önskar att ni kirrar peanutbutter cups. Observera bara att jag måste provsmaka dessa. :)

Svar: Det ska ju gå att ordna. Du får dock komma och äta upp alla tillsammans med C, för det är ju INTE gott...
Myllo

2012-11-05 @ 17:47:33


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

myllo.blogg.se

Min blogg om bakning

RSS 2.0